Historie

Seniorenorkest Da Capo

het blaasorkest in het land van Heusden en Altena


Bachlaan 2, 5251 HR Vlijmen

seniorenorkestdacapo@ziggo.nl

telefoon   073-6217007

mobiel     06 16872485


Historie van het orkest.Het seniorenorkest Da Capo is opgericht in 1988 als onderdeel van de Muziekschool in het Land van Heusden en Altena.

Vanuit de Stichting Welzijnszorg Ouderen Woudrichem was geconstateerd, dat er erg weinig werd gedaan voor ouderen die zelf muziek maken. Deze oproep in de Gemeentegids van de gemeente Woudrichem werd derhalve de directe aanleiding.


Het eerste bestuur werd gevormd door F. van Andel, voorzitter, C. van Essen, secretaris, A. Kant en P. van Willegen.

Het bestuur werd bijgestaan door de muzikale leider de heer Jos Bataille.


Door een fan werd een Oostenrijkse mars geschonken met de toepasselijke naam "In Einigkeit". De trombonist Rinus Lievaart zorgde voor een Nederlandse tekst. In het trio wordt deze tekst nog steeds met veel energie gezongen.


 Land van Altena, tussen Merwede en de Maas

Is het stukske land waar ik woon en blaas

En met ons orkest dat fier "Da Capo"heet

Zorgen wij voor muzikaliteit en gezelligheid.Na vele jaren gewerkt te hebben onder de vleugels van de Muziekschool in het Land van Heusden en Altena is in 2008 Da Capo als een geheel zelfstandige vereniging verder gegaan.

Na diverse verhuizingen is sinds 2011 het gebouw van Fanfare ONS Rijksweg 202C te Nieuwendijk ons repetitie lokaal geworden.

En als zelfstandige vereniging met een eigen bestuur en een eigen financiƫle huishouding gaan wij voortvarend verder met een grote mate van saamhorigheid.

Naast het bestuur is een muziekcommissie aktief, die het repertoire samenstelt.


Doordat er geregeld leden vanwege hun leeftijd niet meer in staat zijn aktief deel te nemen aan de verenigingsactiviteiten zijn wij ook steeds op zoek naar nieuwe leden.  Met name worden uitgenodigd zich aan te melden klarinettisten en trombonisten.


Ons motto is "Niemand is te oud voor Da Capo dus iedereen is welkom bij Da Capo".